Лидерът на испанската радикална лява партия Podemos и втори вицепремиер в

...
Лидерът на испанската радикална лява партия Podemos и втори вицепремиер в
Коментари Харесай

Испански вицепремиер напуска предизборно правителството

Лидерът на испанската радикална лява партия Podemos и втори вицепремиер в държавното управление - Пабло Иглесиас съобщи през днешния ден изненадващо, че е решил да напусне кабинета, с цел да се яви на районните избори в Мадрид на 4-и май, предава. 

Стратегията на Иглесиас да отнеме района от Изабел Диас Аюсо е да се образува единна кандидатура за изборите с Más Madrid и това е препоръчано на партията.

" Съобщих на премиера Педро Санчес решението си да напусна поста си в държавното управление, когато стартира предизборната акция. В момента Мадрид е изправен пред нов риск, който е риск за Мадрид, само че и за Испания; че има държавно управление на крайната десница ", показа Иглесиас посредством видео изказване в Twitter. 

Решението на Иглесиас би трябвало да влезе в сила не по-късно от 17 април, когато стартира акцията за районните избори. Що се отнася до измененията в централното държавно управление, в допълнение към тези, оповестени от Иглесиас, водачът на Podemos удостовери отстъпката си; Йоланда Диас ще бъде идващият претендент на лилавата групировка за общите избори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР